A szerelmesek szigetei


A világ tele van csodákkal, amelyek szinte túl gyönyörűek ahhoz, hogy valódinak tűnjenek. Mai írásomban varázslatos szív alakú szigeteket és tavakat mutatok a világ minden tájáról. Ezek a helyek a szerelem szimbólumaként formálódnak, szív alakban varázsolnak el mindannyiunkat.

 

Szív alakká formálódó helyek

Heart Reef – Queensland, Ausztrália

 

A fotó forrása: SHUTTERSTOCK

 

A Whitsunday szigeteken, a Nagy-korallzátonyban található a Heart Reef, amely 17 méter átmérőjű korallképződmény, és a természet egyik legnagyobb rejtélye. A korall az idők folyamán minden emberi beavatkozás nélkül magától alakult szív formájúvá. Egyébként ezt 1975-ben egy pilóta fedezte fel. Sajnos a szigeten tilos az úszás, a vízbe merülés és a könnyűbúvárkodás, így ezt a gyönyörű helyet csak repülőről, vagy helikopterről nézhetjük meg.

 

Galesnjak-sziget – Horvátország

 

A fotó forrása: SHUTTERSTOCK

 

A „szerelmesek szigeteként” és „a szerelem szigeteként” is emlegetett Galesnjak-sziget alakját Napóleon egyik térképésze fedezte fel a 19. században. Mivel teljesen el van szeparálva más helyektől – az Adriai Köztársaság Pašman-csatornájában található, a Pašman-szigetek és a horvát szárazföldi Turanj város között –, ezért a romantikára vágyóknak ez a legjobb hely a kikapcsolódásra, mivel csendes. Ez a szív alakú sziget egyébként szintén természetes úton formálódott szív alakúvá. Mivel a sziget magántulajdonban van és lakatlan, ezért nincsenek mesterséges építmények és szolgáltatások a területen. Csak vadon élő növényekből és fákból áll, így igazi kikapcsolódás és élmény lehet azok számára, akik valóban a természetben szeretnének pihenni és elbújni a tömeg elől.

 

Ouler-tó – Wicklow, Írország

 

A fotó forrása: SHUTTERSTOCK

 

Az Ouler-tó a Wicklow-hegységek Nemzeti Parkjában található, egész pontosan a Tonelagee-hegy oldalán fekszik. Ez az egyik olyan hely a világon, amit mindenképpen látni kell egyszer az életben. Bár ez a hegy Írország egyik legmagasabb (sorrendben a 33.), kihívásokkal teli hegye, de aki hajlandó megmászni, annak rendkívüli látnivalóban lesz része. A tó keletkezése még valamikor a jégkorszakban történt, amikor még gleccserek alkották.

 

Szent Pál-öböl – Lindos, Rodosz, Görögország

 

A fotó forrása: SHUTTERSTOCK

 

A Rodosz délkeleti partján elhelyezkedő Szent Pál öböl két strandja a napozók paradicsoma. Mindkét strandon napozóágyak és napernyők bérelhetők, kávézók állnak rendelkezésre és gyönyörű a kilátás. A tiszta és meleg víz a vízbe ugróknak, merülőknek és a búvárkodás iránt érdeklődők számára is ideális. A legjobb időpont az öböl meglátogatására délelőtt 10 óra előtt van, mivel a strandok általában zsúfoltak, és így nehéz lehet szabad napozóágyat találni.

 

Calvaresc-tó – Grisons, Svájc

 

A fotó forrása: SHUTTERSTOCK

 

A Calvaresc-tó, aminek jelentése: a „Szív tava”, a svájci Alpokban található Calanca és Mesolcina völgyei között, és több napig is eltart, míg odaérünk. A legtöbb turista három napos gyalogtúrával éri el ezt a célt a Calanca hegyi ösvényen keresztül, de szerencsére útközben meg lehet állni pihenni a hegyi kunyhóknál. Fent aztán végre megpillantható a Calvaresc-tó, amely annyira gyönyörű, hogy megéri a több napig eltartó sétát. A nyári hónapok idején alpesi rózsák nyílnak, ősszel vörösfenyők szépítik a helyet, és egész évben árnyas erdők veszik körül ezt a szív alakú tavat.

 

Trnovačko-tó – Montenegró

 

A fotó forrása: SHUTTERSTOCK

 

A Maglić-hegy alatt rejtőző Trnovačko-tó elképesztő hegyekkel van körülvéve, és igazán nagy kihívás elérni a tavat, amely körülbelül 700 méter hosszú és 400 méter széles. Csak kétféleképpen közelíthető meg, és egyik sem könnyű. Egy négy-öt órás túrával a Prijevoron keresztül, vagy közvetlenül a Maglić-hegy 2386 méter magas csúcsáról leereszkedve. A tó elérése után azonban a turisták fellélegezhetnek, és megmártózhatnak a tóban, vagy gyönyörködhetnek a csodaszép tájban.

 

Isla Corazón – Patagónia argentín része

 

A fotó forrása: SHUTTERSTOCK

 

Az Isla Corazon egy 22 km hosszú, természetes szív alakú mangrove-sziget, a Chone folyó torkolatánál, Bahía de Caráquez városa mellett, Ecuador part menti Manabi tartományában.  A Mascardi-tóban található, a Nahuel Huapi Nemzeti Parkban, az argentín Patagónia Bariloche régiójában. Neve azt jelenti, hogy „Szív-sziget”. A nagyon csendes környék pont ezért sok kajakost, és horgászt vonz a helyre, amely lenyűgöző kilátást biztosít a környező hegyekre és erdőkre. A lakatlan sziget a Csendes-óceán egyik legnagyobb fregattmadár-telepének fészkelő helye, számos más madárfaj mellett.

 

Rodrigo de Freitas – Rio de Janeiro, Brazília        

 

A fotó forrása: SHUTTERSTOCK

 

A Rodrigo de Freitas lagúna egy lagúna Lagoa kerületben, Rio de Janeiro Zona Sul területén, vagyis a déli oldalon. A lagúna csatlakozik az Atlanti-óceánhoz, így a tengervíz egy csatornán keresztül juthat be a Jardim de Alah néven ismert park szélén. A lagúnát gyakran „Rió szívének” is nevezik. Bár a víz nem ideális úszásra, „kacsacsónakok” bérelhetők a lagúna körüli evezéshez. Kerékpárok is rendelkezésre állnak, mivel a környéken történő kerékpározás szintén népszerű tevékenység.

 

Makepeace-sziget – Queensland, Ausztrália

 

A fotó forrása: SHUTTERSTOCK

 

Ha már Ausztráliával kezdtük, akkor fejezzük is be azzal a listát. Mert hogy Queensland nemcsak egy szív alakú szigettel rendelkezik. Van ott egy másik is. A Makepeace-sziget egy 10 hektáros üdülőhely, a Noosa folyóban, Ausztrália Sunshine Coast mentén. A Makepeace a luxus és a vadon egyedülálló ötvözetét kínálja, idilli helyet teremtve a tömeg előli meneküléshez és a kikapcsolódáshoz. Az üdülőhely teljesen felszerelt teniszpályával rendelkezik, továbbá medencével, színházzal, pavilonnal, gyógyfürdővel, bárral, vulkáni sziklákból épült fürdőkádakkal és még egy koalaparkkal is! A sziget jelenleg a Virgin Australia alapító partnerei, Brett Godfrey és Sir Richard Branson tulajdonában van.

 

 

Forrás:

readersdigest.com.au

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkajánló

További cikkek »