Halloween-i hangulatban a Disney

Halloween-i hangulatban a Disney


Halloween-i hangulatot teremtő Disney filmek kicsiknek és nagyoknak

Mickey egérrel, Demónával és más gonosz karakterekkel, a Százholdas pagony megteremtésével és az összes kedvenc, szerethető Disney-figurával készült Halloween-filmek rengeteg szórakozást kínálnak, anélkül, hogy túl sok rémületet okoznának. A Disney évről-évre több mint 30 Halloween-i hangulatot teremtő filmjét teszi elérhetővé, ezekből szemezgettem néhányat.

 

A Disney enyhén ijesztő, de szórakoztató filmjei          

Ha eddig még nem tettük meg, akkor most itt az ideje, hogy elkezdjük énekelni az Itt van Halloween című számot, ami az egyik legjobb Disney Halloween-film, a Karácsonyi lidércnyomás egyik betétdala. A Disney Halloween-i bájjal és játékossággal szolgálja fel a nézők számára a kísérteties hangulatot, így nem lesz túl ijesztő sem a kicsiknek – sem neked sem! Végül is nem mindenki vágyik arra, hogy ne legyen bátorsága éjszaka villanyt kapcsolni, miután megnézett néhány ijesztő filmet.

A Disney mindig varázslatot kínál, és természetesen a varázslat elengedhetetlen összetevője a Halloween ünnepének. A legjobb Halloween-filmek, amelyek gyerekek számára készültek fülbemászó dallamokat tartalmaznak, amelyeket a kicsik akár hetekig is énekelnek, emellett sokoldalú ötleteket kapnak a felnőttek a jelmezek elkészítéséhez. Tehát ha nincs mivel eltöltened a Halloween napját, akkor a Disney Plus és a Disney Channel gondoskodik számodra és gyermeked számára is megfelelő „programról”. Gyermekbarát Halloween-filmeket lehet megtekinteni online. Persze, ha valaki ezeknél inkább az ijesztő filmek sötétebb, kísértetiesebb és paranormálisabb változatát keresi, akkor az ő filmes élményeikről a Netflix és a Hulu gondoskodik.

 

Ágygömb és seprűnyél

Ezzel az 1971-es musicalfilmmel, amelyben egyaránt vannak animációs karakterek és élőszereplők is, egészen biztosan egy kis retró-boszorkány hangulatban lesz részed. A főszereplő Angela ugyanis boszorkánynak tanul, és egy csapat gyerekkel megmenti a napot, miközben egy varázslatos repülő ágy viszi el kalandjai helyszínére. Minden bizonnyal kényelmesebb, mint seprűnyélen utazni…


 

Forrás: mentalfloss.com

 

A fekete üst

Készülj fel ezzel az 1985-ben bemutatott animációs történettel némi hátborzongató jelenetre is. Egy középkori mese egy tinédzser parasztfiúról, aki egy hercegnővel és egy kutyával veszi fel a harcot a kísértetek és a sötét erőkkel szemben. Azért kicsiknek nem nagyon ajánlott!


 

Forrás: zeldadungeon.net

 

Elvarázsolt kastély

Eddie Murphy itt is hozza szokásos formáját, jópofa izgalmakat és hidegrázást tartogat nézőinek ebben a vígjátékban. Készülj fel kuncogásra, szellemekre és egy kissé bugyuta történetre. Mondd el a gyerekednek ezeket a Halloween-vicceket, amelyek benne vannak a „mesében” és amelyek jobbak, mint a Halloween napján osztogatott cukorka és csokoládé. Húúú! Ezt át kellene gondolnunk újra – semmi sem jobb, mint a cukorka és a csokoládé…


 

Forrás: disneyplus.com


Boszorkányváros

Debbie Reynolds játssza a varázsló-nagymama szerepét ebben a 90-es évek végén készült klasszikusban, amely végül egy franchise-hoz vezetett. A történetben megérkezik a nagymama, hogy boszorkányságra tanítsa az unokákat, de anyunak nincs rá szüksége, ezért elzavarja. A gyerekek azonban követik a nagyit Boszorkányvárosba. Ez a történet és folytatásai is megnézhetők a Disney Plus-on, de vigyázat! Azt mondják, a történet megtekintése után nehéz a gyerekeket „visszahozni” a normális világba.


 

Forrás: movies.disney.com

 

Zombik

Ez viszonylag nem túl régi, 2018-as történet, amelyben újraértelmezték a zombik életét. Hagyományos középiskolások zombi diákokkal járnak együtt, akik ezúttal nem emberi agyat esznek. Így talán nincs is abban meglepő, hogy a csinos pompon lány és a jóképű zombi focistafiú között szerelem alakul ki. Ebben a lendületes musical-ben a zombik jóval egészségesebbek és boldogabbak, mint elődeik. A történetnek egyébként készült egy folytatása, ahol megjelennek a vérfarkasok is, hogy megakadályozzák a hangulatos bulit. Nemrég pedig Torontóban elkezdték forgatni a harmadik részt is.


 

Forrás: medium.com

 

Karácsonyi lidércnyomás

A hajlékony és nyurga tökkirály, Jack Skellington véletlenül megzavarja a karácsonyt, de megpróbálja orvosolni ezt a hibát. Lenyűgöző stop-motion bábtechnikával készült animációs film, amely Tim Burton híres rendező rajzai és ötlete alapján készült.

(Stop-motion technika: Képkockánként beállított és rögzítési eljárást jelent, amelyet később mozgóképpé dolgoznak össze. A hagyományos filmfelvétellel ellentétben itt nem valós időben megrendezett sebességgel kerülnek rögzítésre az események, hanem a mozgóképet alkotó összes képkocka egy-egy külön beállítást jelent, melyet állókép, azaz fotó formában rögzítenek. Majd az így keletkező állóképeket egymás után vágva, összeillesztve jön létre a mozgókép, animáció.” – wikipedia)


 

Forrás: disneyplus.com

 

Ebcsont beforr

Úgy tűnik, Tim Burton nemcsak a felnőtt közönségnek szóló filmek rendezésében jeleskedik, de gondolt a kisebb korosztályra is, hiszen ez a történet is az ő nevéhez fűződik. Bár ez a film a témáját tekintve, nem biztos, hogy gyerekeknek javasolt. Az 1984-es élőszereplős sztori egy gyerekről szól, aki egészen „véletlenül” a Victor Frankenstein névre hallgat, és a kutyáját szeretné életre kelteni. A történetnek született egy animációs változata is 2012-ben és érdemes mindkettőt megnézni. Mindkét verzió lenyűgöző expresszionista látványvilágot nyújt, gyönyörű, hangulatos fekete-fehérben. Olvastad azt a klasszikus regényt, amelyből ez a történet készült? Mary Shelley Frankenstein címen írta még 1816-ban, és ez az egyik legjobb könyv a horror témájában.


 

Forrás: usatoday.com

 

Hókusz pókusz

Bette Midler fő boszorkányként tündököl ebben az 1993-as kultikus sztoriban, amelyet a közönség egyszerűen imád a megjelenés óta. A film Halloween idején játszódik, amikor egy tinédzser, aki nem hisz a boszorkányokban, szándéka ellenére életre kelt három boszorkányt, a Sanderson nővéreket, akiket 300 éve felakasztottak. Ezzel pedig óriási hibát követ el. Max mindent elkövet, hogy megvédje kishúga életét egy osztálytársnő, egy segítőkész zombi és egy halhatatlan macska segítségével. Ne felejts el megtölteni egy tálat cukorkával, majd helyezkedj el kényelmesen, hogy néha kicsit ostoba, néha kicsit túlzó, néha kicsit szórakoztató élményekben legyen részed, miközben még ötleteket is meríthetsz a Halloween jelmezedhez.


 

Forrás: glamour.com

 

Coco

A káprázatos animáció színekkel, történeti mélységgel és egyedi látásmóddal kelti életre a Holtak földjét ebben a Disney Pixar-csodafilmben. A sztori főszereplője egy 12 éves fiú, aki előtt varázslatos módon megnyílik a holtak világa, ahol kalandos utazásra indul, hogy felderítsen egy ősi családi rejtélyt. A hátborzongatóan varázslatos és érzelmileg gazdag film számos díj mellett, még két Oscar-díjat is elnyert.


 

Forrás: newyorker.com

 

Csaj kontra szörny

Egy kísértetjárta kastély. Három eszes, életrevaló tini. Popzenék. Halloween napja. Ó, és szörnyek. Tökéletes recept a Disney Halloween filmjeihez, amelyekben a gyerekek szembesülnek a félelmeikkel, megmentik a szüleiket, és megismerik az igaz barátokat. A kamasz Skylar Halloween estéjén döbben rá, hogy ő egy ötödik generációs szörnyvadász. Véletlenül kiszabadít néhány szörnyet, ezért kénytelen a nyomukba eredni és elkapni őket, mielőtt azok bosszút állnának a szülein.


 

Forrás: amazon.com

 

Randevú a vámpírral

A vámpírtörténetek, úgy tűnik, sosem mennek ki a divatból, sőt! De mi történik akkor, ha valakinek a saját anyja megy randizni egy vámpírral? Két gyerkőc, Adam és Chelsea csak arra vágyik, hogy kicsit meglóghasson az anyuka elől, és saját programjaikon részt vehessen. Ezért aztán elkövetnek egy aprócska hibát: Az anyjuknak interneten keresztül keresnek partnert, hogy lefoglalják egy időre, és kifognak egy Dimitri álnévvel regisztrált tagot, aki valójában vámpír. A harmadik gyermek, Taylor, a legkisebb megérzi a veszélyt, de sajnos senki nem hisz neki, ezért egy vámpírirtó segítségét kéri. Aztán testvéreivel és a vámpírirtóval együtt nyomába ered a Drakula-típusú vámpírnak, miközben minden szabályt, illemet megszegnek, hogy megmentsék anyjukat.


 

Forrás: themoviedb.org

 

Demóna

Demóna, a gonosz varázslónő, a sötétség úrnője nemcsak azért nyújt lenyűgöző látványt, mert Angelina Jolie jeleníti meg a mozivásznon, hanem alapvetően hozza a boszorkányos, nézhető és Halloween-i hangulatot is. A film a Csipkerózsika animációs film élőszereplős remake-je, de ezúttal a Csipkerózsika történet negatív főszereplője, Demóna szemszögéből tárul a sztori a közönség elé.


 

Forrás: bbc.co.uk

 

 

Forrás:

rd.com

wikipedia

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkajánló

További cikkek »