Filmajánló karácsonyra


Az ünnepek alatt nincs is jobb annál, mint amikor egy hideg téli estén bekuckózunk otthonunkba szeretteinkkel, némi nassolnivalóval, és egy forró csokival, vagy teával, és megnézünk egy jó kis karácsonyi filmet.

Itt van egy lista olyan filmekről, amik elhozzák házadba a karácsony varázsát, és ha még nem vagy ünnepi hangulatban, akkor ezektől a filmektől pillanatok alatt ráhangolódsz az ünnepre.

 

12 igazán csodálatos film, amit érdemes megnézni karácsonykor, hogy segítsen az ünnepi hangulat megteremtésében.

 

Kisasszonyok

 

A March-lányok számára csak az jelenthet megoldást szűkös anyagi körülményeik rendezésére, ha sikeresen mennek férjhez. A szépséges és csöndesen bölcs Meg, a megnyerően kedves Amy, a betegeskedő Beth és a modern, írónőnek készülő Jo March bármit megtennének egymásért, ám eszük ágában sincs szerelem nélkül férjhez menni. Amikor az apjuk a polgárháborúban harcol: négy lánya és a felesége kénytelen férfi nélkül boldogulni. Nem hajlandóak elfogadni azt, amit a világ kínál nekik: szabadabbak, önállóbbak, bátrabbak kortársaiknál. A négy lány együtt nő fel: reménykednek, csalódnak, tanulnak és szeretnek – és közben felnőtté válnak. Ez a csodálatos film emlékeztet bennünket arra – ha elfelejtettük volna –, hogy mennyire fontos a család, a megértés és a szeretet.

 

Idétlen időkig

 

Phil Connors egy magának való, mogorva, magányos időjárás-bemondó egy pittsburghi tévécsatornán, utálja a világot és pokollá teszi mások életét. Amikor 1993. február 2-án a világvégi pennsylvaniai kisvárosból, Punxsutawney-ból kell tudósítania, már alig várja, hogy visszatérhessen Pittsburghbe a "száműzetéséből". Ebben azonban megakadályozza a váratlan hóvihar, amelyről azt jósolta, hogy nagy ívben elkerüli a környéket. Ezért kénytelen egy szállodában tölteni az éjszakát, de amikor másnap reggel 6-kor felébred, egy időhurokban találja magát, amelyből nincs kijárat. Újra megismétlődik az előző nap! Phil ráeszmél, hogy csapdába került: mindennap ugyanazt a napot kell élnie! Február 3 egyszerűen nem jön el.

 

Huncutka

 

Huncutka, az árva kislány és Bill Dancer munka és hajlék nélkül járják az utcákat. Különféle módon verik át az embereket, hogy pénzt és ruhát szerezzenek. Az egyik ilyen átverés révén találkoznak Greyjel, a gazdag ügyvédnővel, akit rabul ejt a bájos fürtöske és torzonborz testőre. Ám Grey féltékeny barátja azonnal tárcsázza a gyámhatóság számát, s úgy tűnik, sikerül Billt börtönbe, Huncutkát pedig az árvaházba juttatnia. Nem számol azonban a Huncutkáékhoz ragaszkodó barátnőjével, akinek annyira megtetszik a kislány, hogy úgy dönt, átveszi az oktatás irányítását.

 

Csoda a 34. utcában

 

A karácsonyi bevásárlószezon közepén az egyik nagyáruház Télapója leissza magát a sárga földig és képtelen ellátni feladatát. Az üzlet vezetése kétségbeesve keres egy új Mikulást. Szinte a csodával határos, hogy útjukba akad egy csillogó szemű, fehérszakállas, kedves bácsika, aki gyakorlatilag jelmez nélkül is maga a megtestesült Télapó. A férfi – aki Kris Kringleként mutatkozik be – mindenkit elbűvöl a környezetében. Vevők és eladók egyaránt úgy érzik, hogy Kringle közelében újra betölti szívüket a karácsony meghitt hangulata. Csak Kringle alkalmi főnöke, a lányát egyedül nevelő, két lábbal a földön járó Doris Walkerre nem hat a varázslat, és lánya, Susan sem tud lelkesedni az ünnepért – neki azt tanították, hogy a Télapó csak a mesében létezik. A kislány ugyan összeírja saját kívánságlistáját, hogy mit szeretne kapni karácsonyra, de nem hiszi el, hogy valaha is megkapja azt, amire a legjobban vágyik: új házat, apát és testvért. A csodák azonban megtörténhetnek. S egyre többen gondolják Kringle-ről, hogy ő a valódi Télapó, és Kringle ezt nem is tagadja soha. Susan pedig erősen kezd abban hinni, hogy a kívánságok valóra válhatnak.

 

Hook

 

Pán Péter felnőtt, ráadásul elfelejtett repülni. Peter Banningként sikeres ügyvédi karriert futott be, s New Yorkban él a családjával. Mindene megvan, mégsem boldog, elhanyagolja családját, s gyermekeinek és feleségének tett ígéreteit soha nem képes teljesíteni. Amikor azonban ősi ellensége, Hook, a gonosz kalózkapitány elrabolja a gyermekeit, rá kell döbbennie, hogy ő az a fiú, aki réges-régen Sohaország egei felett repdesett, hogy felvidítsa szomorú barátait. Ő az, aki a mesék hőseként repülni tud a gondolatok szárnyán, s akinek a kis tündér, Giling-Galang mutatja meg az utat a Sehol-szigetre. Az elveszett fiúk és Giling-galang visszavárják a mesék földjére, hiszen a vidámság és a játékok mellett komoly feladat vár rá. Ő az egyetlen, aki legyőzheti a kampókezű Hookot, és kiszabadíthatja a fogságba vetett gyerekeket.

 

Az arany iránytű

 

Lyra Belacqua, az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent uraló Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy egy, az Északi-sarkon található kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse. Az őshonos medvék ennek a földnek a legbátrabb harcosai, minden embernek megvan a saját személyes, életre szóló állattársa.

 

Egy makulátlan elme örök ragyogása

 

Joel döbbenten fedezi fel, hogy Clementine kitöröltette a fejéből kapcsolatuk minden emlékét, ezért ő is aláveti magát az eljárásnak. Ám ahogy a Clementine-nal kapcsolatos emlékei halványulni kezdenek, hirtelen rájön, hogy még mindig szereti a lányt. A történet innen párhuzamosan folytatódik: az alvó Joel tudatában és a valóságban. „Belül” Joel meggondolja magát, és szerelme emlékét kétségbeesetten próbálja megmenteni, miközben „kívül” a tudósok a törlés végrehajtásán dolgoznak. Ez a film egyszerűen felejthetetlen. És igen, karácsonykor még jobb megnézni a hangulata miatt.

 

8 nő

 

Egy vidéki kúriában karácsonyi készülődés zajlik. A külvilágtól elzárt kastélyban a telefonkészülék nem működik, az egyetlen autó is lerobban. Ráadásul valami szörnyűség történik: a ház urát holtan találják szobájában. A nyolc jelenlévő nő mind közel állt az áldozathoz, és nyilvánvalóan köztük van a gyilkos. Elkezdődik hát a nyomozás, melynek során vitáknak, árulásoknak és kitárulkozásoknak vagyunk tanúi. Hamarosan kiderül, hogy mindenkinek van valami takargatni valója, és lett is volna oka a gyilkosságra. Miközben a tragikus és kegyetlen igazság napvilágra kerül, az álarcok lehullnak, a képmutatók lelepleződnek.

 

Miért éppen Minnesota?

 

Nincs még egy olyan ambiciózus nő mint a Miamiban élő Lucy Hill. Szereti a csillogást és a pénzt, de még ennél is jobban imádja a karrierjét, amivel szemben minden csak másodlagos. Mikor szembejön egy új megbízatás, amiben le kell vezényelni egy isten háta mögötti gyár átszervezését, Lucy ráveti magát a feladatra, ugyanis úgy sejti, a siker újabb előléptetéssel jár. Ezért el kell utaznia egy apró minnesotai városkába, és ott alkalmazkodnia kell a zord éghajlathoz és a helyi szokásokhoz. Célja elérése érdekében Lucynak meg kell találnia a közös hangot a helyiekkel, akik nem szívesen fogadják őt. A rutinmunkának induló feladat nem csak olyan meglepetéseket tartogat számára, melynek hatására egész élete átértékelődik, de még álmai férfijával is összeakad ott, ahol álmában sem gondolta volna, hogy meglelheti.

 

Udvarlót karácsonyra

 

Holly húsz évvel ezelőtt a Nagy Őt kérte ajándékba karácsonyra a Mikulástól. Azóta azonban már nem hisz az ünnepekben és különösen az ígéretekben nem. De néhány nappal az egykori ígéret lejárta előtt bekopogtat hozzá Doug, a jóképű és szimpatikus ügyvéd, mint a Mikulás ajándéka. Holly beleszeret a kedves idegenbe, ám felbukkan régi szerelme, Ted, aki megkéri a kezét.

 

A Hókirálynő

 

A híres Andersen-meséből készült kétrészes film hősnője, Gerda megkeseredett apjával él az általuk vezetett északi szállodában, melyet már régóta elkerülnek a vendégek. Az elszigetelt világban élő Gerdának csak Kaihoz, a szálloda jóképű új alkalmazottjához fűződő szerelme jelent megnyugvást. A szálloda felett viharfelhők gyülekeznek, amikor egy titokzatos vendég bejelentkezik egyetlen éjszakára. A rejtélyes nő hófehér bundát visel gyémántokkal, nyomában farkasok érkeznek és egy újabb hóvihar. Reggel azonban a vendég eltűnik Kai-val együtt. Gerda a fiú keresésére indul. Útját veszélyek, váratlan fordulatok és hihetetlen kalandok jellemzik, amíg el nem ér a Hókirálynő kastélyába.

 

Igazából szerelem

 

A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Eljön a Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.

 

 

Forrás:

brightside.me

port.hu

Felső kép: pixabay

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkajánló

További cikkek »